Begynderkursus Surfski

Kunne du tænke dig at kombinere naturoplevelser og træning med fart over feltet? Så er Surfski måske lige noget for dig.

Surfski grundkursus (IPP2)

Kunne du tænke dig at kombinere naturoplevelser og træning med fart over feltet? Så er Surfski måske lige noget for dig. Med en Surfski kan du komme på vandet og nyde naturen og stadig komme vidt omkring, selvom du kun har et par timer søndag formiddag. Vi garanterer dig sjove og udfordrende oplevelser, med erfarne og kompetente instruktører.
Grundkurset (IPP2) er for begyndere og let øvede. På kurset arbejder vi på de grundlæggende færdigheder, som giver dig overskud og tryghed på vandet. Du vil blive udfordret på balancen på en helt ny måde. Vi fokuserer på kontrol og manøvrering af kajakken og du får en forståelse for effekten af de forskellige tag. Efter endt kursus er du klædt på til at kunne færdes sikkert på havet og du vil være i stand til selv at arbejde videre med din teknik. Du vil lære at ride på bølgen og opnå en højere hastighed i din kajak.

Vi lægger stor vægt på sikkerhed og du kommer på kurset til at træne teknikker i at tage vare på dig selv og andre. Der er garanti for at du kæntrer og skal i vandet, men alt sammen under sikre forhold og i trygge rammer. Vi starter med en introduktionsaften i Krogens klubstue, Strandpromenaden 10A, 3000 Helsingør, kort tid inden kurset starter, hvor vi vil hilse på hinanden og hører lidt om programmet.


Du skal medbringe et svømmebevis som dokumentation på, at du kan svømme 1.000 m i svømmehal. Kurset på Øresund starter med en intensiv weekend i slutningen af maj eller i starten af juni. Derefter skal du regne med 2 træningsaftener ugentlig (fra kl. 18:30 til kl. 21:30) til kurset afsluttes sidst i juni. Vi afslutter alle kursusgange med at samles over en kop kaffe/the, lidt brød og en snak om aftenens forløb, sikkerhedsregler, vind og vejr.

Eksempler på kursusindhold:

  • Indstigning, udstigning og isætning
  • Fremad / baglæns roning
  • Stoppe kajakken effektivt og sikkert
  • Dreje kajakken 360 grader på stedet
  • Støttetag
  • Roteknik og roning i bølger
  • Redningsteknikker (makkerredning og selvredning)

Det meste af undervisningen foregår på vandet, så du får roet og bevæget dig i og omkring kajakken mest muligt. Det er vores mål at dine sjove og gode naturoplevelser og ture i turkajakken starter allerede på grundkurset.

Efter beståelsen af kurset vil du have mulighed for at opgradere dig til en havkajak eller Turkajak EPP 2 licens (licensgebyr på kr. 50) ligesom du frit kan benytte klubbens faciliteter, kajakker, pagajer samt svømmeveste. Du kan så efterfølgende vælge, om du fortsat vil være medlem af Kajakklubben Krogen.

Har du spørgsmål i forbindelse med kursusforløbet er du velkommen til at kontakte Lisa Kjær på 51676080 eller lisakjaer1(a)gmail.com